יום שבת, 27 בדצמבר 2014

לחם שום - שף צחי מויאל


קדימה מתכון קל וטעים
ק"ג קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים(בגלל הקור כך נזרז את ההתפחה)
2 כפות סוכר
כפית מלח ...
1/2 כוס שמן זית
2.5 כוסות מים (כוס חד"פ)


לערבב חומרים יבשים ללא מלח להוסיף שמן ומלח ואז מים בהדרגה .ללוש 7 דק לערך ולהתפיח כשעה .
ליצור 12 כדורים ולהתפיח שוב כחצי שעה .


במקביל לשים בקערה כוס שמן זית לכתוש ראש שום פנימה כפית טימין טרי.
לחמם תנור לחום 200 מעלות מומלץ לאפות על אבן .


לרדד את כדורי הבצק עם האצבעות ולאחר מכן לשים כף מלאה של רוטב שום מעל
לפזר מעט מלח גס


ולתנור.
האפייה על האבן גורמת לתחתית הבצק להיות קראנצ'ית.
בתיאבון


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה