יום שני, 29 בדצמבר 2014

פיצה

בצק לפיצה

חצי קילו קמח מנופה
כף שמרים יבשים
כף סוכר
רבע כוס שמן זית ...
כוס וחצי עד שתיים (כוס חד פעמית) מים פושרים
כף מלח
ועוד כף שמן למריחה על הבצק


 להכנה 


 בקערת המיקסר שמים את הקמח עושים גומה במרכז הקמח ושמים את כף השמרים על כף השמרים שמים כף סוכר ומכסים עם הקמח
בצד שמים את השמן זית שלא יבוא במגע עם השמרים מוסיפים כוס אחת מים ומתחילים ללוש את הבצק ממשיכים להוסיף מים בהדרגה ואת כף המלח
הבצק צריך להיות דביק מעט
אל תפחדו מבצק דביק
ככול שהוא דביק ורך כך הבצק יהיה אורירי וטעים יותר
לאחר הלישה שמים מעט שמן על כף היד ואוספים את הבצק לכדור
מכסים בשקית ניילון (לא נצמד)
את הקערה ומתפיחים
אין זמן נכון להתפחה לכן צריך לעקוב אחרי הבצק הוא יכול להיות מוכן לעבודה גם אחרי עשרים דקות התפחה

רוטב לפיצה

בסיר קטן שמים מעט שמן זית קופסאת רסק קטנה ושתי שייני שום כתושות מוסיפים רבע כוס מים ומביאים לרתיחה
מתבלים במעט מלח ואורגנו
מורידים מהאש ומצננים לפני ששמים על הבצק
כל הטכניקות לעבוד עם הבצק
אם הבצק רך ודביק ואחרי ששימנו אותו לפני התפחה מאד נוח לעבוד איתו
מקמחים מעט את הידים ואת הבצק
לפיצה גדולה יוצרים כדור ומשטחים אותו לאט עם כריות האצבעות יוצרים דופן מהבצק שתהיה גבוהה יותר מהפנים
מדדקים את פנים הכדור לכיוון הדפנות עובדים בסבלנות ומקבלים תוצאה מדהימה
כך גם עם הלחמניות פיצה
לעשות כדור ולפתוח אותו עם כריות הידים לכיוון הדפנות ואת הדפנות להשאיר גבוהות
לתת לבצק לנוח כעשר דקות ושוב לדקק עם כריות הידיים ואז אפשר למרוח רוטב ולשים גבינות ותוספות
לסיום למרוח על הדפנות ביצה מוברשת ולפזר שומשום
לאפות בחום של 200 מעלות עד שיזהיב
בהצלחה.....


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה