יום רביעי, 3 בדצמבר 2014

ז'עלוק - שף צחי מויאל

חציל מרוקאי -ז'עלוק

 בכדיי להינות צריך...

3 חצילים-מומלץ באלדי
2 פלפלים (גמבה) אדומה ...
4 שיניי שום כתושות
חצי לימון-ניתן גם לימון כבוש
צרור כוסברה
מלח פלפל,מעט אבל מעט כמון ממש אבק
כף גדושה של אריסה(חריפה מתוקה לטעמכם)
כף שמן זית 


 אופן ההכנה


 "לשרוף"את החצילים והפלפלים על הגז(לא בתנור) טעמים שונים .
בסיום את החציל תכניסו לכלי אטום (יסייע בקילוף) ואת הפלפל לקערה עם מים.
טיפ חשוב
להשאיר מעט מהקליפה "השרופה" של הפלפל נותן טעם משגע.
נקצוץ הכל ביד (הטקסטורה נעימה יותר)
ונעביר לקערה .
נוסיף את התבלינים במידה ויש לימון כבוש נקצוץ פנימה אם לא נסחט לימון טרי.
לסיום נוסיף כף שמן זית"להברקה"
ובתיאבון


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה