יום ראשון, 14 בדצמבר 2014

פלאפל - מלכית עסיס

מתכון לפלאפל של בעלי שלומי:

2.100 קג גרגרי חומוס מושרים במים למשך 12 שעות. להחליף מים ולהשרות שוב 12 שעות. סה"כ 24 שעות השרייה.
לטחון פעמיים במטחנת בשר (בחורים הקטנים) יחד עם 110 גרם שיני שום קלופות.


להוסיף לגרגרי החומוס והשום הטחונים 50 גרם גרגרי כוסברה טחונים, 40 גרם זרעי כמון טחונים, 80 גרם מלח, 23 גרם חוויאג׳ להוסיף כחצי ליטר מים מינרלים ולערבב היטב.


בעלי מוסיף לזה כ-3-4 כפות סחוג ירוק שהוא מכין. את הכמות הזו אנחנו מחלקים למנות ומקפיאים בקופסאות אטומות. כשרוצים לאכול פלאפל מוציאים יום קודם למקרר כדי שיפשיר.

אם חסר קצת מים אז מוסיפים (התערובת לא צריכה להיות סמיכה מדי כי אז הוא יוצא כבד) ומוסיפים קורט אבקת אפיה. יוצרים את כדורי הפלאפל במכשיר ומטגנים בשמן עמוק.


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה