יום שני, 22 בדצמבר 2014

מסופגניה לחלת פרמז'ן - אבי ברקו

ניחוח מדהים רכות של ענן ובלי הרבה שמן !!! לא מטוגן !!!!אלה אפוי !!!!

מסופגניה לחלת סופגניות בפרמז'ן - 2 יחידות

אתם יכולים להכין גם סופגניות רגילות ממתכון הבצק !!!

מצרכים

קילו קמח לבן מנופה
40 גרם שמרים יבשים
200 גרם דבש / סילאן/ מייפל (אמיתי)
3 ביצים
300 מ"ל חלב
100 גרם חמאה מומסת
15 גרם מלח (כף)
ביצה טרופה להברשה
3 כפות קצח
3 כפות שומשום קלוי
250 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת גס

אופן הכנה

שמים את כל החומרים היבשים בקערת המיקסר ומערבלים בעזרת וו הגיטרה היטב
מחליפים לוו לישה ולשים במהירות איטית ומוסיפים את הנוזלים ומערבלים כ12-10 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק,במידה והבצק נוזלי יש להוסיף קמח בהדרגה ובמידה ויבש יש להוסיף חלב /מים עד קבלת התוצאה הרצויה (אחיד וחלק )
מניחים להתפחה בכלי מכוסה בשקית ניילון (אפשר של הסופר ) להכפלת הנפח, כשעה עד שעה וחצי (תלוי באיזו עונה אנחנו נמצאים !!!)

מוצאים על משטח מקומח לשים ומרדדים ומחלקים לכדורי בצק של 50 גרם
ובתבנית ( אפשר גם ב2 תבניות במידה ותבנית אחת לא מכילה ) מלבנית / עגולה / מרובעת אשר מרופדת בנייר אפיה עם מעט קמח תירס ( לא חייב אבל זה נותן קרנציות נחמדה גם לתחתית חלת הפרמז'ן) מפוזר על נייר האפיה ,מסדרים את כדורי הבצק במרווחים של כ2 - 3 ס"מ .

וכעת מפזרים את גבינת הפרמז'ן בין המרווחים של כדורי הבצק .
מניחים על התבנית ניילון - מתפיחים שוב כ-30 - 40 דקות.
ומפזרים חצי מכמות הקצח והשומשום ,וממשיכים להתפיח כ20 - 30 דקות

מחממים תנור ל170 מעלות ,מורחים את החלה/ חלות בביצה טרופה מפזרים את יתרת הקצח והשומשום.
ואופים כ 30 - 40 דקות ומוציאים על משטח /רשת קרור וכעבור 15 דקות מחלצים מן התבניות וממשיכים בקרור עוד כ 30 דקות ומתחילים לבצוע ביד ( זה הכי כייף בלי סכין אבל מי שרוצה יכול לפרוס !) ונהנים עם או בלי מתבלים ,גבינות, בשרים מעושנים או "סתם" כסוג של חלה עם המון אופי שתלווה כל ארוחה מפנקת !!!!!
*****באותה מידה אתם יכולים חברים במקום הפרמז'ן לפזר בין עיגולי הבצק ריבה !!! ומעל אבקת סוכר !!!

בהצלחה ובתיאבון




 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה