יום ראשון, 7 בדצמבר 2014

פאי שוקולד - מריאנה אגניוב


טארט / פאי שוקולד

מצרכים לבצק

250 גרם קמח רגיל
125 גרם חמאה קרה
90 גרם אבקת סוכר
1 ביצה גדולה
תבנית פאי/טארט

מילוי

370 גרם שוקולד מריר (מומלץ 70%)
400 מ"ל שמנת מתוקה
25 גרם דבש (כפית)
85 גרם חמאה
חופן שבבי שוקולד מריר לקישוט (לגרד עם קולפן)

שלב 1: יש להכניס הקמח והחמאה הקרה לקערה , יש לערבב בידיים עד לטקסטורה של פירורי לחם.
שלב 2: שיפכו לקערה את האבקת סוכר והביצה ולושו בעדינות עד קבלת בצק אחיד. חשוב! לא ללוש יותר מדי!!
שלב 3: עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר לכשעתיים למנוחה.
שלב 4: הוציאו את הבצק מהמקרר גלגלו בעדינות לצורה של דיסק עגול ורדדו עם מארוך עד לעובי של מטבע. חשוב כי גודל הבצק יהיה גדול יותר מגודל "תבנית הפאי" הניחו את הבצק על התבנית והדקו לדפנות בעדינות. חוררו מספר חורים בתחתית הבצק עם מזלג, והכניסו למקרר שוב למנוחה של כ 30 דק'.
שלב 5: הוציאו מהמקרר את התבנית. הניחו נייר אפייה עם אורז יבש או עדשים יבשות על הבצק (משמש כמשקולת שהבצק לא יתנפח באפייה) והכניסו לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 15 דק', לאחר מכן הוציאו את נייר האפייה והאורז ואפו למשך כ 10 דקות נוספות, עד קבלת בצק זהוב.
שלב 6: מילוי:
בעקרה גדולה שיברו את השוקולד המריר לחתיכות שיפכו מעל את החמאה והדבש. כאן ניתן להוסיף מהראש שלכן תוספות כמו גרידת לימון/תפוז או שאט של אלכוהול כמו קוניאק או ברנדי.. כל אחד מה שנראה לו לנכון. או שאפשר להשאיר כמו המתכון המקורי.
שלב 7: הביאו את השמנת המתוקה לרתיחה, לאחר מכן שיפכו אותה על קערת השוקולד, וערבבו עד שהתערובת אחידה ומקבלת גוון כהה ומבריק.
שלב 8: לאחר שהבצק יצא מהאפייה יש לתת לו להתקרר לגמרי. ולאחר מכן לשפוך לתוכו את תערובת השוקולד המומסת, ולהכניס למקרר להתקשות לזמן של כ 4-5 שעות. אני חושבת שכדאי דווקא להכניס למקפיא לכ 3 שעות וכך העוגה יוצאת קשה יותר ויותר טעימה. מניסיון.
שלב 9: קישוטים: יש לפזר מעל העוגה את שברי השוקולד המריר שחתכם עם הקולפן או הפומפיה.
בתאבון. רק לידע כללי.. העוגה מכילה כ 6500 קלוריות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה