יום שבת, 10 בינואר 2015

קטאיף - שאדיה חליפה

להלן המתכון של הקטאיף :

מצרכים

1 קילו קמח
2 כפות שמרים
1 כוס (ח"פ) סוכר
10 כוסות מים חמים.
ללוש את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק כמעט נוזלי (מרקם של יוגורט)
להשאיר לתפיחה 30 דקות בערך

ההכנה

לחמם מחבת שטוחה, למזוג (כמו פנקייק) ולאפות עד שמזהיב.. בצד העליון נוצרים חורים ...לא להפוך !
למלא ולסגור מצד אחד.


למילוי

2 ליטר חלב
3 כפות מיץ לימון טרי
מרתיחים את החלב ומוסיפים מיד את הלימון, מסננים (כדאי לשים משקולת) ואז מקבלים סוג של גבינה למילוי.
טיפ : כדאי להכין קודם את המילוי.
ממלאים וסוגרים מצד אחד, טובלים בפיסטוק גרוס, מטפטים דבש
בהצלחה לכולם...



תגובה 1: