יום ראשון, 18 בינואר 2015

גרבלקס סלמון כבוש - שף יורם עמר

גרבלקס סלמון כבוש
1 קג סלמון נקי מאידרות ומעור
500 גר סוכר חום
500 גר מלח גס
50 סמק שמן זית...
חצי כוס שמיר קצוץ
כפית קוסברה יבשה טחונה
גרידה מלימון ותפוז אחד
אופן הכנה
מערבבים הכל יחד חוץ ממלח וסוכר ,מורחים את הדג משני צידיו ולאחר מכן מכסה עם הסוכר והמלח המעורבבים ומניחים לקירור למשך יומיים
מוציאים מקירור ,שוטפים ופורסים דק דק ומסדרים על כלי יפה
מגישים עם לחם מחמצת ורוטב רמולד ליד
לרוטב
100 גר מיונז
100 סמק שמנת צמחית
חצי כוס של פטרוזיליה ושמיר קצוצים
2 מלפפונים חמוצים קצוצים
1 גמבה אדומה קצוצה
1 כף צלפים בחומץ קצוצים
1 ביצה קשה מגורדת
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל לבו טחון
מערבבים הכל יחד ומגישים לצד כל סוג של דג
בגריל,מעושן,כבוש,צלוי,מטוגן
שיהייה בתאבון
קצת ארוך אך משתלם מאד מאד


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה