יום רביעי, 28 בינואר 2015

קדאיף עם קרם פטיסייר - יעקב ותמי מנשרוב

יעקב ותמי מנשרוב

לקונוסים

300 גר' שערות קדאיף
3 כפות אבקת סוכר
50 גר' חמאה מומסת

שופכים על שערות הקדאיף את החמאה ואבקת סוכר , מערבבים היטב, מרססים את הקונוסים בתרסיס חמאה ועוטפים בקדאיף ,
אופים בחום של 175 בערך 13 דק' עד שמזהיב , מיד לאחר האפיה שולפים את הקונוסים 


לקרם פטיסייר

½ ליטר חלב
מקל וניל חצוי לאורכו
50 גרם קורנפלור
4 חלמונים
140 גרם סוכר
שמנת מתוקה
אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה


בשלב הראשון מכינים קרם פטיסייר:
1. ממיסים את הקורנפלור במעט חלב, מוסיפים חלמונים וסוכר, וטורפים לתערובת אחידה.
2. מחממים על האש את יתרת החלב ומקל הווניל (יש לרוקן את תרמילי הווניל לתוך החלב, אך להשאיר את המקל.
3. כשהחלב רותח מוסיפים שליש עד מחצית ממנו לתערובת החלמונים וטורפים היטב עד שהסוכר נמס.
4. יוצקים את כל התערובת לחלב הרותח שנשאר ומערבבים נמרצות תוך כדי בישול.
לאחר הסמכת המסה יש להמשיך ולבשל אותה תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות.
5. מסירים את המסה מהאש ומעבירים לכלי נקי.
6. מניחים על הקרם עצמו ניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
7. מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לקרם פטיסייר לאחר שקורר היטב


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה