יום שלישי, 27 בינואר 2015

מרק שעועית פיקנטי עם גרונות הודו - אמנון יפרח


את מתכון הגרונות אני עושה מעט חריף אבל ממש מעט כך שגם הילדים יאכלו....ויהנו למצוץ את העצמות....

מצרכים לסיר בינוני

גרון הודו חתוך
250 גרם שעועית לבנה מושרית לכל הלילה
כף רסק
6 שיני שום
תבלינים ....כף פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון, 3-4 פילפלים סודנים יבשים סגורים, 3 פלפלים מתוקים יבשים כפית מרק עוף או ציר.....ומלח ע"פ הטעם

לעסק.....מכניסים הכל לסיר וממלאים מים כמעט עד סוף הגרונות...מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כשעה וחצי עד שעתיים.....יודעים שזה מוכן כשהגרונות רכים.....תוך כדי הבישול מערבבים את הסיר בעדינות ....הנזיד צריך להיות סמיך אך להיזהר שלא ישרף בסוף....

בתאבון
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה