יום ראשון, 25 בינואר 2015

צ'ילי קון קרנה -שף אלישבע דה- סילבה

צ'ילי קון קרנה- אני חושבת שהוא התבשיל עם הכי הרבה טעויות היסטוריות וקולינריות שקיים, היום אצטרך לנפץ כמה מיתוסים על התבשיל העסיסי ואדום.
1. זה לא ממקסיקו זה מ...טקסס, הקאובויים היו מכינים את הצ'ילי במסעות הארוכים שלהם. והם היו משתמשים במצרכים יבשים, כמו בשר מיובש, פלפלים מיובשים, ותבלינים כמו כמון אורגנו יבש, ומים או בירה שהיה לעיתים יותר נגיש ממים. תבשיל מאוד בסיסי עם מינימום מצרכים.
2. צ'ילי, זה שם כולל לפלפל חריף ולא לשעועית
3. בצ'ילי קון קרנה אין שעועית בכלל! הפירוש המילולי לשם הוא פלפלים חריפים עם בשר, צ'ילי אמיתי אין בו שעועית.
4. הוא כל כך חשוב בטקסס, שיש שם תחרויות אוכל חשובות מאוד והם סובבים רק מנה אחת, צ'לי קון קרנה! וב1977 ההגדרה של מה זה צ'ילי נכנסו לחוקים של טקסס.
5. את הצ'ילי מכינים עם חתיכות בשר, או בשר קצוץ, לא בשר טחון, כמו שכבר הבנו בהתחלה, הקאבויים היו מכינים במסעות חתיכות בשר יבש, אז גם כשהתחילו להכין את הצ'ילי בבתים ובשווקים, הבשר נשאר בצ'אנקס, ולא טחון.
6. גם עגבניות לא היה בהתחלה במתכון, רק מוצרים יבשים! העגבניות הוספו יותר מאוחר, כשהתחילו להכין את הצ'ילי בשוק
7. נשים אמרקאיות, שנקראו מלכות הצ'ילי ב1800 היו יוצאות לשוק המקסיקני ומוכרות את המעדן לשבים וחוזרים, בתוספת טורטייה ואורז, ויתכן שזאת הסיבה ששם המנה בספרדית ולא אנגלית.
אחריי שעברנו על בסיסי העקרונות של המנה, אני אציין שהתוספות הידועות כמו העגבנייה והשעועית הוספו יותר מאוחר בהיסטוריה, עם הנדידה צפונה של הצ'ילי, והיום הגרסה היותר מפורסמת בעולם.
אני בחרתי היום לעשות את הצ'ילי שכולל שעועית ובשר טחון, ולא את הגרסה המקורית, כי אני אוהבת להשתמש בשאריות הצ'ילי גם כרוטב לנקניקיות, המבורגר או מילוי לבוריטו. אבל אני לא נסחפת במצרכים שאני מוסיפה, אני עושה את המתכון הבסיסי עם התוספות והשינויים היותר נפוצים.
אם יש לכם כמה סוגים של פפריקה תשתמשו בכולם, זה רק יעשיר לכם את המנה.
המתכון חריף, אז אם תרצו אותו יותר מתון תפחיתו, בפלפלים ובפפריקה החריפה. 


מצרכים


1/4 כוס שמן
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל חריף פרוס
4 שיניי שום קצוצות
1/2 כף פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה מעושנת, אם יש.
2 כפיות אורגנו יבש
1 כף כמון
1 כף רסק עגבניות
3/4 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור
1 כוס בירה
1 כוס מים מהול ב1 כף אבקת מרק עוף
1 כוס עגבניות קצוצות
1 קופסת שימורים של שעועית ברוטב עגבניות


 הכנה


במחבת עמוקה או בסיר רחב, מטגנים את הבשר כ20 דקות תוך כדיי מעיכה עם מזלג שיהיה מפורר, ולא יתאחד לקציצות, עד שהוא משנה את צבעו חום. מוסיפם את הבצל פלפל חריף וממשיכים לטגן על אש נמוכה עד שהבצל מתרכך, מוסיפים את השום והרסק, מטגנים תוך כדי ערבוב עוד 3 דקות. מכניסים את כל התבלינים ואת הבירה, מגרדים עם הכף את התחתית של הסיר ומבשלים עד שהבירה כמעט נעלמת מהמחבת, מוסיפים את כל יתר המצרכים, מביאים לרתיחה מנמיכים, מכסים ומעבירים לאש קטנה לפחות 2 שעות שהרוטב מסמיך.


תגישו על אורז לבן, עוד פלפל חריף, וכוסברה קצוצה מעל




 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה