יום שבת, 24 בינואר 2015

עוף צלוי - אבי ברקו

העוף הצלוי בגרסה שלי ! (ויש 1.000.000 גרסאות ) אחריי שניסיתי את רובן!

עוף צלוי
עוף !!! כמה טעים ! כמה פשוט ! וכמה מוציא מצרות שלא רוצים בישול שיבלגן לנו את המטבח !!!
ועם תוספת ? איזו שלמות והצלחה!!!

מרכיבים ל-4-6 מנות:

המרינדה
1 עוף במשקל של כ2 קילו עם עור !!!
3 ליטר מים
250 גרם מלח שולחן רגיל
1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש
2 כפות טימין יבש
2 כפות אורגנו יבש
12 שיני שום כתושות
2 כפות פפריקה
1 בצל גדול קצוץ
1 כף חרדל
1 כף פלפל שחור
3 כפות דבש/סילאן/מייפל
להכניס את כל מרכיבי המרינדה לקערה/מיכל שתכיל גם את העוף לערבב לטעום לתקן תיבול ואז להכניס את העף בשלמותו לכסות ולהכניס ל48 שעות כאש אחריי 24 שעות יש להפוך צד זהו !!!
שמן זית להברשת עור העוף לפני הכניסה לתנור

אופן ההכנה


1 . מחממים תנור ל150 מעלות הצליה בחום בינוני עושה לעוף רק טוב (לא נכנס להסברים אנטומיים פיזיולוגים של התרנגולת )
2 . מוציאים את העוף מהנוזלים ומייבשים היטב ומניחים על תבנית תנור/חד פעמית
3 . מברישים את העוף מכל צדדיו בשמן זית
4 . מכניסים את העוף לתנור.
5. אחריי כ50 דקות מסובבים את התבנית עם העוף בתנור לעוד 50 דקות עד השחמה יפה מידי פעם אני ממליץ ללחלח את העוף בעזרת טפטפת רטבים או כף עם הנוזלים שיצטברו לכם במגש הצלייה !!
6.מכינים תוספת פחממתית ומגישים עם סלט טרי ומחמצים ויצאנו גדולים ואהובים
הזמנים הם משוערכים כי לכל תנור יש את מאפיני החום שלו כדי לבדוק נכטנות צליה אני ממליץ לדקטר את העור שנמצא בין מפגש הכרעה עם הגב התחתון (קרוב יותר לצד הטוסיק) ובמידה ומשפריץ/נוזל/מטפטף לכם נוזלים שקופים אז העוף מוכן
בתיאבון והצלחה


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה