יום שני, 19 בינואר 2015

גולאש - אבי ברקו

‏‎Avi Berko‎‏

כן כן אני יודע שלכל אחד יש את הגרסה שלו וכן אני בטוח שכל הגרסאות מדהימות ! אבל לאור הבקשות ולאור העובדה שאנחנו בעונה הכי מתאימה, ולאור העובדה מתגובות של חברים ש...כבר עשו וניסו והללו ! אז הנה שוב הגולש ההונגרי של הטבח הרומני !!
שיהיה לכם חם בלב חם בנשמה וחם וחרפריף בצלחת חברים שלי

בתיאבון ובהצלחה

המצרכים

1 1/2 ק"ג שריר הזרוע ללא עצם או בשר כתף מרכזית או שייטל חתוך לקוביות של 4-5 ס"מ
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות של 1ס"מ
1 פלפל ירוק קצוץ לקוביות
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות
3 ענפי סלרי קצוצים
4 שיני שום צוצים גס
2 1/2 כפות פפריקהמתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
נוזל יסודי (ציר) בקר או מים רותחים עם 4 כפות ציר בקר קנור או תחליף אחר ( למי שאין ברירה)
מלח ופלפל שחור
3 כפות רסק עגבניות או שפורפרת של רסק עגבניות מרוכז מהונגריה (למי שמצליח להשיג)
1/2 כפית קימל כתוש או טחון
1/3 כוס שמן קנולה /תירס

אופן ההכנה

מחממים היטב את השמן בסיר רחב ,מוסיפים את הבשר וצולים/צורבים אותו היטב מכל הצדדים . מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים את הבצל . מטגנים עד להזהבה קלה ומוסיפים את יתרת הירקות ומטגנים כ - 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום . ממשיכים לטגן עוד 3 דקות ומוסיפים את הקימל והפפריקה המתוקה והחריפה . מטגנים עוד כחצי דקה ומוסיפים 4 כפות מהנוזל .ממשיכים לבשל תוך כדי גירוד כל המשקעים . מחזירים את הבשר כולל כל הנוזלים שהצטברו מערבבים ומוסיפים עוד מהנוזל עד לכיסוי הבשר .

מוסיפים פלפל שחור ומביאים לרתיחה .מורידים מהאש ומעבירים את כל התכולה לקדרה מקרמיקה או לסיר רחב מיציקה . מכסיםו מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות . אופים בתנור כ-3 שעות . מידי פעם מערבבים ומוסיפים נוזל במידת הצורך . הנוזל צריך להגיע לגובה הבשר אך לא מעבר . לאחר כ-3שעות טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך . מוסיפים את הרסק , מערבבים היטב אך בזהירות על מנת לא לרסק את הבשר וממשיכים לאפות עוד 20 דקות עם מכסה פתוח .
אני מוסיף כ - 40 דקות לקראת סוף הבישול קוביות 2/2 ס"מ של תפוחי אדמה וכמובן נדרשת כיכר לחם עם כושר ספיגה עילאית כי חבל על כל טיפה של רוטב /מרק .

בהגשה מקורית הונגרית, מגישים ביחד עםהגולש צלוחית עם פרוסות של פלפל חריף טרי ירוק.
וכן לפזר מעל הגולש מעט פטרוזיליה טרייהקצוצה.
בתאבון!


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה