כן כן אני יודע שלכל אחד יש את הגרסה שלו וכן אני בטוח שכל הגרסאות מדהימות ! אבל לאור הבקשות ולאור העובדה שאנחנו בעונה הכי מתאימה, ולאור העובדה מתגובות של חברים ש...כבר עשו וניסו והללו ! אז הנה שוב הגולש ההונגרי של הטבח הרומני !!
שיהיה לכם חם בלב חם בנשמה וחם וחרפריף בצלחת חברים שלי
שיהיה לכם חם בלב חם בנשמה וחם וחרפריף בצלחת חברים שלי
בתיאבון ובהצלחה
המצרכים
1 1/2 ק"ג שריר הזרוע ללא עצם או בשר כתף מרכזית או שייטל חתוך לקוביות של 4-5 ס"מ
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות של 1ס"מ
1 פלפל ירוק קצוץ לקוביות
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות
3 ענפי סלרי קצוצים
4 שיני שום צוצים גס
2 1/2 כפות פפריקהמתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
נוזל יסודי (ציר) בקר או מים רותחים עם 4 כפות ציר בקר קנור או תחליף אחר ( למי שאין ברירה)
מלח ופלפל שחור
3 כפות רסק עגבניות או שפורפרת של רסק עגבניות מרוכז מהונגריה (למי שמצליח להשיג)
1/2 כפית קימל כתוש או טחון
1/3 כוס שמן קנולה /תירס
אופן ההכנה
מחממים היטב את השמן בסיר רחב ,מוסיפים את הבשר וצולים/צורבים אותו היטב מכל הצדדים . מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים את הבצל . מטגנים עד להזהבה קלה ומוסיפים את יתרת הירקות ומטגנים כ - 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום . ממשיכים לטגן עוד 3 דקות ומוסיפים את הקימל והפפריקה המתוקה והחריפה . מטגנים עוד כחצי דקה ומוסיפים 4 כפות מהנוזל .ממשיכים לבשל תוך כדי גירוד כל המשקעים . מחזירים את הבשר כולל כל הנוזלים שהצטברו מערבבים ומוסיפים עוד מהנוזל עד לכיסוי הבשר .
מוסיפים פלפל שחור ומביאים לרתיחה .מורידים מהאש ומעבירים את כל התכולה לקדרה מקרמיקה או לסיר רחב מיציקה . מכסיםו מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות . אופים בתנור כ-3 שעות . מידי פעם מערבבים ומוסיפים נוזל במידת הצורך . הנוזל צריך להגיע לגובה הבשר אך לא מעבר . לאחר כ-3שעות טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך . מוסיפים את הרסק , מערבבים היטב אך בזהירות על מנת לא לרסק את הבשר וממשיכים לאפות עוד 20 דקות עם מכסה פתוח .
אני מוסיף כ - 40 דקות לקראת סוף הבישול קוביות 2/2 ס"מ של תפוחי אדמה וכמובן נדרשת כיכר לחם עם כושר ספיגה עילאית כי חבל על כל טיפה של רוטב /מרק .
בהגשה מקורית הונגרית, מגישים ביחד עםהגולש צלוחית עם פרוסות של פלפל חריף טרי ירוק.
וכן לפזר מעל הגולש מעט פטרוזיליה טרייהקצוצה.
בתאבון!
המצרכים
1 1/2 ק"ג שריר הזרוע ללא עצם או בשר כתף מרכזית או שייטל חתוך לקוביות של 4-5 ס"מ
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות של 1ס"מ
1 פלפל ירוק קצוץ לקוביות
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות
3 ענפי סלרי קצוצים
4 שיני שום צוצים גס
2 1/2 כפות פפריקהמתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
נוזל יסודי (ציר) בקר או מים רותחים עם 4 כפות ציר בקר קנור או תחליף אחר ( למי שאין ברירה)
מלח ופלפל שחור
3 כפות רסק עגבניות או שפורפרת של רסק עגבניות מרוכז מהונגריה (למי שמצליח להשיג)
1/2 כפית קימל כתוש או טחון
1/3 כוס שמן קנולה /תירס
אופן ההכנה
מחממים היטב את השמן בסיר רחב ,מוסיפים את הבשר וצולים/צורבים אותו היטב מכל הצדדים . מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים את הבצל . מטגנים עד להזהבה קלה ומוסיפים את יתרת הירקות ומטגנים כ - 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום . ממשיכים לטגן עוד 3 דקות ומוסיפים את הקימל והפפריקה המתוקה והחריפה . מטגנים עוד כחצי דקה ומוסיפים 4 כפות מהנוזל .ממשיכים לבשל תוך כדי גירוד כל המשקעים . מחזירים את הבשר כולל כל הנוזלים שהצטברו מערבבים ומוסיפים עוד מהנוזל עד לכיסוי הבשר .
מוסיפים פלפל שחור ומביאים לרתיחה .מורידים מהאש ומעבירים את כל התכולה לקדרה מקרמיקה או לסיר רחב מיציקה . מכסיםו מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות . אופים בתנור כ-3 שעות . מידי פעם מערבבים ומוסיפים נוזל במידת הצורך . הנוזל צריך להגיע לגובה הבשר אך לא מעבר . לאחר כ-3שעות טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך . מוסיפים את הרסק , מערבבים היטב אך בזהירות על מנת לא לרסק את הבשר וממשיכים לאפות עוד 20 דקות עם מכסה פתוח .
אני מוסיף כ - 40 דקות לקראת סוף הבישול קוביות 2/2 ס"מ של תפוחי אדמה וכמובן נדרשת כיכר לחם עם כושר ספיגה עילאית כי חבל על כל טיפה של רוטב /מרק .
בהגשה מקורית הונגרית, מגישים ביחד עםהגולש צלוחית עם פרוסות של פלפל חריף טרי ירוק.
וכן לפזר מעל הגולש מעט פטרוזיליה טרייהקצוצה.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה