יום שני, 5 בינואר 2015

חינקלי - מרינה ציאנורוב




 
המתכון ל - 25 חתיכות
 
מצרכים למילוי

400 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
פלפל חריף תחון לפי הטעם שליש כפית...
פלפל שחור שליש כפית
מלח כפית שטוחה לפי הטעם
2 כפות מים
כף שמן 6 שיני שום כתוש לערבב את הכל ביחד
מצרכים לבצק
חצי קילו קמח רגיל
1 כוס ספל מים רגילים 200סמ״ק
ביצה1
לבישול החינקאלי בסיר 4 כוסות מים
כפית מלח


 להגשה


10 שיני שום כתוש
ופלפל לפי הטעם לפיזור מעל החינקאלי


 אופן ההכנה



 מנפים קמח בקערה מוסיפים מים ביצה ומלח ולשים לבשק נוקשה עדיף ביד ולא במיקסר
שמים את הבצק לשעה וחצי למנוחה
מחלקים ל3 כדורים ומגלגלים לצורת נחש כ18 ס״מ
וחותכים את הנחש ש כל חתיכה תיהיה כ2ס׳מ מרדדים את החתיכה לעובי דק ממלים כף מלאה של המלית בשר וסוגרים את החינקאלי וכך הלאה כ25 חתיכות 


 בסיר מרתיחים מים ומלח ושמים את החינקאלי ל20 דקות בישול ומוציאים עם כף גדולה מחוררת ומגישים חם בתוספת שום ופלפל אפשרות להקפאה ושרוצים מבשלים כמה יחידות שרוצים שזה קפוא
עבודה נעימממממ חינקאלי מי לא אוהב??



 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה