יום שבת, 31 בינואר 2015

כעכים מלוחים - יעקב רוסו

מרכיבים

5 כוסות קמח לבן רגיל
1.50 כפיות מלח
3 ביצים
0.75 כוס שמן חמניות - או כל שמן רגיל...
100 גרם חמאה
0.50 כוס מי ברז
0.25 כוס שומשום


אופן ההכנה

בקערה להכניס קמח, מלח שולחן,2 ביצים, שמן חמניות, חמאה נמסה ומי ברז (כמה שנדרש),
לאחד וללוש כל החומרים בקערה (אם מעט דביק להוסיף מעט קמח ולהמשיך ללוש, עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע)
לעשות כדורים בגודל אגוז מלך לפתוח גלילים באורך כ- 10 ס"מ ,עובי5-7 מ"מ, לסגור לצורת גלגל קטן (דיסק) ולהדק היטב שני הקצוות

לרפד תבנית בנייר פרגמנט, לסדר את עיגולי הבצק עם רווח של חצי ס"מ בן גלגל בצק אחד לשני,
לטרוף ביצה בקערה עם כפית מים, למרוח על כל עיגול בצק ולבזוק קורט שומשום או קימל מעליהם
להדליק תנור ל 200 מעלות צלזיוס מראש
לאפות עד להזהבה בן 20-30 דקות בערך  (כדאי להיות במצב של השגחה מעת לעת)

לצנן ,להכניס לכלי עוגיות עד לשימוש

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה