יום שלישי, 27 בינואר 2015

מאפה בלקני - אוראל אליהו


הבצק

4 כוסות (600 גרם) קמח לחם
1 כוס וחצי של חלב פושר
1 כף של שמרים יבשים
כף מלח
75 גרם חמאה רכה

למלית

350 גר 'גבינת פטה ו -400 גרם של תרד ופלפל אדום
1 ביצה
שומשום
כמון

אופן ההכנה

בקערת מיקסר שמים את כל החומרים לבצק למעט המלח בעזרת וו לישה לשים כ7 דקות על מהירות בנונית עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק
חותכים את הבצק ל 6 חלקים ולתת להם מנוחה של 20 דקות בחוץ בכיסוי לאחר מכן מרדדים כל חלק לעלה מלבני
משמנים בחמאה ואז מפזרים תרד וגבינת פטה ופלפלים קצוצים על גבי שכבה שכבה על גבי שכבה כאשר החלק האחרון מכסה את כל המאפה , מורחים בביצה שומשום וכמון
נותנים לו התפחה של שעה
אופים בחום של 220 מעלות 45 - 50 דקות עד שמקבל צבע זהוב ויפה

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה