יום שבת, 31 בינואר 2015

עוגיות שושנים - עדי דריבן

‏‎Adi Dribben‎‏
 
משהו ליד הקפה, עוגיות קלילות וקלות להכנה וטעימותתתתתתת

בצק

3 כוסות קמח תופח
3 חלמונים
1 שמנת חמוצה (אני שמתי יוגורט)
200 גרם חמאה (או מחמאה)
2 סוכר וניל
כפית תמצית וניל
ללוש לבצק רך ונעים

לקצף

3 חלבונים
1 כוס סוכר
1 פודינג וניל
בקערת המיקסר להקציף את החלבונים ולאחר שמתהווה קצף להוסיף את הסוכר ולאחר מכן את הפודינג. להקציף לקצף יציב.

לחלק את הבצק ל 4 חלקים ולרדד כל עלה למלבן בעובי 1 ס"מ.
למרוח שכבה מהקצפת על העלה ולגלגל לרולדה.
כך לעשות עם כל יתר הבצק והקצף.
להניח בזהירות את הרולדות על מגש ולהכניס לחצי שעה למקפיא.
כך אני מוודאים שכשנפרוס את הרולדה - הצורה העגולה תישמר. עבודה יותר נקייה ושלמה.
לפרוס את הרולדות ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לשמור על רווחים בין העוגיות כי הן תופחות באפייה.
לאפות בחום 170 כחצי שעה או עד שהעוגיות מזהיבות.
בתיאבון!

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה