יום חמישי, 25 בדצמבר 2014

קיש פטריות וגבינות - אבי ברקו

פאי פטריות בגבינות ,עשבי תיבול, ובלסמי (איטלקיה אמיתית )
קיש (קילתית)פריך במילוי פטריות

המצרכים לבצק פריך
:400 גר' (3 כוסות פחות 1 כף גדושה) קמח לבן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
, 3 כפות שמנת לבישול
מים קרים על פי הצורך (2-3 כפיות, לא יותר)

ההכנה
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה עד שנוצרים פירורים דקים (כמו חול ים או קוסקוס דק). מוסיפים את השמנת וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק. אם התערובת פירורית ולא נוצר כדור בצק – מוסיפים, בהדרגה, מעט מאוד מים קרים. ברגע שיש כדור בצק מפסיקים את פעולת המעבד (חשוב מאוד להימנע מעיבוד יתר).
2. משטחים את כדור הבצק לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה (או יותר).

3. מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומרפדים את התחתית והדפנות של התבנית. מסירים שאריות של בצק (מה שמעבר לגובה התבנית), דוקרים את הבצק במזלג ומקררים שוב כחצי שעה.מוזגים לקילתית (הבצק הפריך) את המילוי ואופים ב180 מעלות ל 30 עד 40 דקות
ישנה האפשרות של אפיה עיוורת המקדימה את האפיה המלאה אפייה מקדימה של קלתית בצק ללא המילוי, שנועדה למקרים שבהם מילוי המאפה אינו זקוק לזמן אפייה ארוך כמו הקלתית, או למקרים שבהם הוספת המילוי לקלתית באופן מיידי תהפוך אותה לספוגית. באפייה עיוורת שוטחים את הקלתית בתוך התבנית, ושמים עליה נייר אפייה או נייר כסף. על הנייר מניחים משקולת מסוג כלשהו. נהוג להשתמש באפונים, באורז, בעדשים או בגרגרים אחרים. לעתים משתמשים גם במשקולות מיוחדות מברזל או מקרמיקה. מטרת המשקולות היא למנוע מהבצק לתפוח ולאבד את צורתו. יש להסיר את נייר האלומיניום ואת המשקולות כחמש דקות לפני גמר האפייה, כדי לאפשר לקלתית להגיע למראה זהוב. זמן האפייה העיוורת הוא כ10 עד 12 דקות ב 180 מעלות

מילוי

2 בצלים גדולים ( אני אוהב בצל סגול)
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות ,4 פורטבלו , שנרקצצו גס
1כף אורגנו יבש
מעט אגוז מוסקט
מעט ברנדי / קוניאק (1/4 כוס)
1 כף שטוחה סוכר חום
150 גרם פרמז'ן מגורד
150 גרם מוצרלה מגורד
1 שקית פורציני יבש שהושרה במים רותחים ונקצץ
2 כפות בלסמי
1/2 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן או שחור
1 כף קמח תופח או קורנפלור
תבנית בקוטר 24- פאי גבוהה או עגולה רגילה

הכנה
מטגנים את הפטריות בחמאה עם מעט שמן זית כ5-7 דקות רצוף מבלי להתפתות לגעת לערבב או כל הפרעה אחרת לתהליך הקירמול של הפטריות !!!
ומוציאים לכלי נפרד
מטגנים את הבצל בשמן זית וחמאה יחד עם האורגנו וכף שטוחה של סוכר חום עד לקרמול וצבע ענברי לבצל מוסיפים את הפטריות ואת הבלסמי והברנדי/ קוניאק ומבשלים עוד 3-4 דקות ועכשיו מוסיפים את המלח פלפל שחור ואגוז המוסקט ומבשלים עוד 2 דקות
וכעט מאחדים את מילוי הפטריות בקערה יחד עם החלב, השמנת המתוקה,הפרמז'ן והמוצרלה,קורנפלור,והביצים ומערבבים מעט נמרצות כדי שהביצים לא יתבשלו מחום המילוי !!!!
ואת כל המילוי המדהים הזה מוזגים לקילתית (הבצק הפריך) ואופים ב180 מעלות ל 30 עד 40 דקות (המצרכים לבצק פריך
בקיש (קילתית) זו אני ממליץ על אפיה "עיוורת של 12 דקות ראו הסבר במתכון הבצק )
בהצלחה ובתיאבון




 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה