יום שבת, 20 בדצמבר 2014

צחי

Moyal
ביקשתם כמובן שנענתי בחיוב
בבקשה מתכון
לקלף 3 בצלים גדולים ולעשות חריץ עמוק לכל האורך.
במקביל נרתיח מים חמים ונבשל את הבצל כ 5-6 דקות.בסיום נעביר לקערה עם מים קרים (להפסקת הבישול)ונפרק לגלדים.
במקביל נבשל כוס אורז מלא בהמון מים עם כפית מלח כמו ספגטי בישול של 15 דק לפחות(לאורז המלא הבישול ארוך יותר) ובסיום נסנן ונעביר לקערה....
במחבת נחמם 3 כפות שמן זית ונטגן קלות 250 גר' בשר טחון בקר/כבש.
נוסיף את הבשר לאורז נתבל במלח פלפל בהרט קמצוץ קינמון צרור פטרוזליה ו2 כפות רסק עגבניות לאחידות המסה.
נמלא כל גלד בכף מהמילוי ונגלגל.(מעיין מעטפת).
הכנת הרוטב
בסיר רחב נחמם 3 כפות שמן זית ונזהיב 2 בצלים פרוסים דק נוסיף 2 כפות רסק .נתבל במלח פלפל כף פפריקה מתוקה קמצוץ סוכר מעט צ'לי גרוס ולסיום 2.5 כוסות מים נבשל כ 5 דק .
נסדר את הבצלים בצורה סיבובית נפזר מעל פטרוזליה נעטוף בנייר כסף ולתנור 170 מעלות 40 דקות






 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה