יום שבת, 27 בדצמבר 2014

קבבוני טלה על אורז בסמתי מבוסם וטחינה ירוקה - שף בני בן דוד

 
לקבב

1 ק"ג בשר טלה טחון מלח, פלפל שחור טחון ,כפית שטוחה של כמון, 1/2 כפית קינמון, קורט אגוז מוסקט, צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק, 1 בצל בינוני קצוץ דק סחוט מנוזלים!, לערבב הכל יחד למסה אחידה ניצור קציצות וננעץ מקל קינמון וכל אחת נעגל עם היד לצורת אגס ונשים בקירור שעה (אפשר להכין יום קודם)
נצלה בתנור חם 200 מעלות 5-7 דקות

לאורז המבוסם

נחמם שמן בסיר נוסיף 2 כוסות אורז בסמתי ,מלח , פלפל לבן, 2 ענפי סלרי( חלק עליון ), 2 עלי דפנה , 2-3 גרגירי פלפל אנגלי לאחר שהאורז חם מאד נוסיף 3 כוסות מים אש קטנה 20 דקות בישול נפתח את האורז בעזרת מזלג לאחד אחד ונשליך את העלה דפנה ,פלפל אנגלי וסלרי .
טחינה ירוקה:
1 כוס טחינה גולמית מאיכות מעולה
1+1/3כוס מים
1 חבילת פטרוזיליה
מיץ מלימון אחד
מלח

אופן ההכנה

לטחון במעבד מזון את המים עם הפטרוזיליה עד שמתקבל מים ירוקים עם חתיכות קטנות של פטרוזיליה נוסיף את שאר המרכיבים לטחון לסמיכות הרצויה לטעום ולתקן תיבול .
בהצלחה לכולם.
 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה