יום שני, 26 בינואר 2015

רול אנטריקוט במילוי עשבי תיבול - שף צחי מויאל

מתכון מורכב אך שווה את המאמץ

החומרים

נתח אנטריקוט 500-700 גר(טרי)...
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים הכוללים:פטרוזליה עליי סלרי כוסברה.
סלסלה של פטריות שמפניון קצוצות.


תיבול


2 כפות חרדל גרגרים
כף דבש
4-5 שיניי שום קצוצות
כף עליי טימין טריים
מלח גס
פלפל גרוס
חצי כוס שמן זית.
לרוטב
כוס יין אדום
כף סוכר חום
5 בצלצלים
כף דבש
מלח פלפל טימין


 אופן ההכנה 


 בעזרת סכין משטחים את הנתח כמו לשניצל פורסים מעל ניילון נצמד ובעזרת פטיש "דופקים" מעט לעובי חצי ס"מ לערך.
מורידים את הניילון מפזרים מלח גס פלפל גרוס ומורחים חרדל גרגרים בנדיבות .
בקערה מערבבים את עשבי התיבול השום והפטריות "ומרפדים" את הנתח בשיכבה אחידה.
מתחילים לגלגל את הנתח תוך כדיי הידוק מתמיד.
קושרים בעזרת חוט שפגט לאורך ולרוחב על מנת לשמור על הצורה .
בקערה נערבב חצי כוס שמן זית וכף דבש ונשרה את הרול לשעתיים לפחות.


בישול 


 מחממים כלי רחב לדרגת עישון (ללא שומן) וצורבים את הנתח בתוספת בצלצלים.בסיום מעבירים לתנור להמשך צלייה בחום 190 מעלות .
ממליץ לבדוק את רמת עשייה ע"י מד חום כ-60-65 מעלות (מדיום). במידה ואין זמן ממוצע 20 דק' לערך.


הכנת הרוטב


 באותו כלי שצרבנו את הנתח נוסיף כוס יין אדום כף דבש כף סוכר חום.
מלח פלפל מעט טימין וכוכב אניס .
נצמצם את הרוטב לחצי.
לקראת ההגשה נפרוס את הנתח בעובי 2 ס"מ ונבזוק מעט רוטב יין .


בתיאבון







 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה