יום רביעי, 14 בינואר 2015

קראנצ׳ שמרים - חן לוסטיג

 
 
Hen Lustig Mishalov

מצרכים


1 קילו קמח
50 גרם שמרים יבשים
200 גרם חמאה
300 מ"ל חלב
4 ביצים בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח

לסירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת הבצק


במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

*אפשר גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה

אופן הכנת הסירופ


שמים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס. מכבים את הלהבה ובוחשים פנימה את תמצית הוניל.

* לזגג מיד בתום האפייה עם סירופ הסוכר!

מליות


(הכמויות מתאימות לעוגה אחת)
• מלית שוקולד עשירה: ממיסים 150 גרם שוקולד מריר קצוץ עם 70 גרם חמאה. מניחים להתקרר, עד שהתערובת מגיעה למרקם נוח למריחה.
•מלית קקאו: מערבבים 1/2 כוס סוכר עם 2 כפות קקאו ו1/2- כפית קינמון. מחממים 50 גרם חמאה, עד שהיא רכה מאוד אך לא נמסה. מורחים את מלבן הבצק בחמאה, מפזרים את תערובת הסוכר והקקאו מעל ומגלגלים.
• מלית קינמון: מערבבים 1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה עם 1 כף קינמון. מחממים 50 גרם חמאה, עד שהיא רכה מאוד אך לא נמסה. מורחים את מלבן הבצק בחמאה, מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון מעל. מלית נוטלה: מורחים 3/4 כוס ממרח נוטלה על מלבן הבצק.
• מלית שוקולד-בננה-אגוזים: מורחים 3/4 כוס ממרח שוקולד על מלבן הבצק. פורסים בננה לפרוסות דקות, ומפזרים על שכבת השוקולד. מפזרים מלמעלה 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
• מלית חלבה-שוקולד: מורחים את הבצק ב3/4- כוס ממרח חלבה. מפזרים 50 גרם שוקולד מריר מגורר מלמעלה.
מלית שוקולד נוגט: מורחים את הבצק ב3/4- כוס ממרח שוקולד שאוהבים, ומפזרים 3-2 כפות אבקת נוגט (או מורחים מעל ממרח נוגט בשכבה דקה).
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה