יום חמישי, 8 בינואר 2015

דרבלי - תבשיל חצילים מטוגנים ובשר בקר - אתי בן סימון

 סיר לשבת היום של הבשלנית Haim Etti Ben-shimon שפעילה מאוד ותורמת רבות לקבוצה

תודה נשמה על מתכון נפלא

שם המתכון: דרבלי - תבשיל חצילים מטוגנים ובשר בקר
עבור חמישה סועדים...

אופן ההכנה


 פורסים חצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ מפזרים עליהם מלח ושמים במסננת להוציא את הנוזלים כשעה בערך ומניחים על מגבת נייר לספיגה, מקמחים את פרוסות החצילים, טובלים בביצה ומטגנים בשמן עמוק עד שמזהיבים, מניחים בצד


 רצוי יום לפני לבשל בשר כתף מרכזי בסיר לחץ יחד עם עליי דפנה, כורכום, גזר וסלרי ולקרר במקרר, למחרת לפרוס פרוסות בעובי 1 ס"מ, בסיר שטוח שמים חצי כוס (חד פעמי) שמן, חותכים בצל גדול לקוביות ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים כפית סוכר חום מערבבים ומקרמלים את הבצל קצת, מוסיפים שתי שיני שום כתושות, כפית פפריקה חריפה, חצי כפית כורכום, 2 כפות פפריקה מתוקה, כפית מלח ו 3 כפות רסק עגבניות מטגנים הכל תוך כדי ערבוב

 מוסיפים מים בערך כוס, מסדרים את פרוסות הבשר בתחתית הסיר ומעליהן את פרוסות החציל המטוגנות, מוסיפים עוד שתי כוסות מים (חד פעמי) מנדנדים את הסיר שהכל יתערבב ומביאים לרתיחה על אש בינונית כ-40 דקות, אחרי 40 דקות מפזרים פלפל שחור טחון טרי טועמים תיבול ומשלימים טעם במידת הצורך, שהרוטב התאדה מעט והסמיך זה מוכן אם לא, לפתוח קצת את המכסה ולתת לו עוד כמה דקות וזהו מוכן.



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה