יום שישי, 28 בנובמבר 2014

צ'ורצ'חלה - אור לדיז'נסקי

מצרכים:

ליטר מיץ ענבים טהור (אפשר תירוש או כל מיץ ענבים קנוי אחר, בתנאי שהוא 100% מיץ טבעי)
3 כפות סוכר חום
כוס קמח לבן
כף קורנפלור
500 גרם אגוזי מלך חתוכים לרבעים
כלים: חוט ומחט, מקום לתליה, או תבנית גדולה

 הכנה:
תחילה החליטו אם מתחשק לכם להשחיל אגוזים בעזרת חוט ומחט או להכין יציקה אחת בתבנית ואז לחלק לחטיפים. האופציה הראשונה היא המסורתית והמושקעת יותר, והשנייה פשוטה ובכל אופן, לשתי התוצאות טעם זהה.
עבור האופציה הראשונה, השחילו חוט במחט (חוט באורך של כ-60 ס"מ), רצוי עבה, וצרו קשר בקצה. שברו האגוזים (עם האצבעות) לרבעים והחדירו המחט באמצע בעדינות רבה שלא לפורר את האגוז. השחילו כך אגוזים עד שאורכם יגיע לכ-25-30 ס"מ. הניחו בצד והמשיכו עד תום האגוזים.

לאחר שתפרתם את כל האגוזים והם מוכנים לטבילה, אפשר להתחיל להכין את הציפוי. ערבבו הקמח, הקורנפלור והסוכר עם מעט מהמיץ ענבים וערבבו היטב לעיסה סמיכה נטולת גושים. הוסיפו את יתר המיץ עד לנוזל אחיד וחלק. חממו באש בינונית עד לרתיחה עדינה ובחשו בלי הפסקה עד לקבלת מרקם סמיך ודביק. משהסמיך המשיכו באש נמוכה לבחוש היטב לעוד כ-4 דקות. מיד אחר כך ניתן לטבול את חוטי האגוזים ברוטב, לתלות ולהניח ליבוש. מומלץ לחשוב מראש היכן אתם עומדים לתלות את הצ'ורצ'חלות, וכמו כן לקחת בחשבון טיפטוף אפשרי וזמן יבוש. הערה: אם לא בא לכם לזרוק את הרוטב שנותר בסיר, הוסיפו אליו עוד אגוזים (אפשר גם צימוקים, צנוברים, שקדים וכל מה שאתם אוהבים) בחשו היטב וצקו לתבנית. קררו ויבשו לכמה ימים. אז יש לחתוך לחתיכות קטנות כמו חיתוכיות.

אחרי שהצ'ורצ'חלות מתקררות ומתיבשות (ניתן ליבש בטמפ' החדר) הן מתחילות לקבל את הצבע החום הידוע שלהן. היבוש לוקח כמה ימים ויש כאלה שמיבשים שבועות ואף חודשים. ככל שהיבוש ארוך יותר, כך טעמם וצבעם הופך עמוק ומרקמם פחות לח ורך. ניתן לעשות ציפוי שונה לאגוזים, שכבה אחת של ציפוי (שעדין ניתן לראות את האגוזים) או כמה שכבות, וזה נעשה כך: לאחר הטבילה הראשונה, תלו, הניחו להתקרר לכמה דקות וטבלו פעם נוספת לציפוי עבה יותר.

לאחר היבוש, כשהן עדין קצת רכות אבל כבר לא דביקות ולחות מידי, ניתן לפרוס לחתיכות אלכסוניות כדי שקו האגוזים יראה יפה יותר. ומילה על תהליך ההכנה ללא התפירה: משהסמיך הרוטב, שפכו את האגוזים לסיר וערבבו היטב. צקו הכל לתבנית, קררו ויבשו היטב. חתכו לריבועים קטנים והגישו עם אבקת סוכר.
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה