יום שישי, 28 בנובמבר 2014

עוגת תפוזים - טובה ש

עוגת תפוזים – עוגת יועד – טובה ש.

חומרים:

5 ביצים מופרדות
11/4 כוסות סוכר
21/2 כוסות קמח רגיל
11/4 כוסות מיץ תפוזים (רצוי טבעי, ואם אין אפשר מבקבוק)
1/2 כוס שמן קנולה
1 שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
גרד מקליפת תפוז
קורט סודה לשתיה (ממש קמצוץ-פחות מ-1/4כפית)

אופן ההכנה:

***להפריד ביצים, להקציף חלבונים + סוכר
+ 1 שקית סוכר וניל.
***בקערה נפרדת, לטרוף קלות במקצף ידני (לא להקציף במיקסר): חלמונים, שמן, מיץ תפוזים, גרד מקליפת תפוז, 1 שקית סוכר וניל, 1 שקית אבקת אפיה
***להאט את מהירות המיקסר, ולהעביר לאט לאט את קערת החלמונים לקערת החלבונים.
***להוסיף את הקמח עד שהכל נבלע בתוך התערובת (לא להקציף יותר מידי)
***לקפל פנימה את הסודה לשתיה (חשוב לעשות זאת רגע לפני שמכניסים לתנור)
***לשפוך את הבלילה לסיר פלא משומן במרגרינה
***לאפות בחום של 175 מעלות כ-1/2שעה-40 דקות –סיר ללא מכסה!!!
***בגמר האפייה להוציא את הסיר ולהניח על הכיריים
***לאחר כ-1/2 שעה לחלץ את העוגה מהסיר.
**************בהצלחה************






 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה