יום חמישי, 27 בנובמבר 2014

עלי גפן חמצמצים עם בהרט - לילי דוסטרי

עלי גפן ממולאים

צנצנת עלי גפן (אני קונה מכל סופר). 
שתי כוסות אורז עגול (לבשל את האורז חצי בישול ) 
חצי כוס צנוברים שטיגנו קצת במחבת עם 2 כפות שמן זית (ממש דקה שלא יישרפו). 
תיבול - מלח פלפל שחור לפי הטעם כפית שטוחה בהרט (תבלין שקניתי בחנות תבלינים). מיץ מלימון שלם. רבע כוס שמן זית. 

ההכנה - לשטוף את עלי הגפן במים קרים לייבש קצת במגבת נייר . לערבב את הצנוברים התבלינים מיץ לימון שמן זית עם האורז. 

המילוי -  לוקחים עלה הצד המבריק של העלה למטה במרכז העלה להניח מהתערובת של האורז לקפל כמו בלינצס או כמו סיגר . וכל עם כל העלים . 
לרפד סיר רחב בכמה עלי גפן ועליהם להניח את העלים הממולאים שכבה ראשונה לחתוך עגבניה לפרוסות להניח מעל ובין לבין להכניס שיני שום (ראש שום אחד) ולהמשיך להניח מעל השכבה הראשונה שכבה שניה . לזלף קצת שמן זית מעל. הרוטב. שלוש כוסות מים חמים מיץ מלימון אחד פלפל מלח לפי טעם חצי כפית בהרת לערבב היטב ולשפוך לסיר . להניח צלחת חסינת אש על הממולאים לכסות במכסה לתת רתיחה להנמיך את הגז על נמוך עוד חצי שעה .

בתאבון ובהצלחה

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה