יום ראשון, 30 בנובמבר 2014

קישים - אביב רגב

מתכון לקיש לתבנית 26

120  גר חמאה
 200 גר קמח רגיל
 1 כפית מלח
 1 כפית סוכר
 1 ביצה
 
 במעבד מזון מערבבים קמח, חמאה ,סוכר ומלח למצב כמו קוסקוס ,מוסיפם ביצה רק עד שהבצק מתחבר(עדיף לחבר סופית על השיש)משטחים אותו מעט (שיהיה קל לרדד אותו אחר כך) שמים במקרר לחצי שעה
 
מרדדים לתבנית קיש מכסים בנייר כסף ואופים 15 דקות על חום בינוני ,מורידים כיסוי ואופים עוד 5 דקות מקררים
 
מילוי פלפלים - קולים פלפלים בתנור עם טיפת שמן זיית מלח וטימין טרי חותכים לרצועות ומניחים על התבנית האפויה מעל זה מפזרים גבינת פטה/בולגרית
רויאל - 1 שמנת מתוקה 2 ביצים 1 שן שום כתוש טרי מלח , מערבבים היטב ושופכים על הפלפלים מפזרים טימים קצוץ טרי ואופים כ40 דקות
 
מילוי בטטה - מקלפים בטטות וחוכים לפרוסות מכניסים לתנור עם שמן זית ,מלח ועלי טימין טרי עד שמתרכך המילוי אותו רויאל רק במקום גבינת פטה ,מפזרים קשקבל בצל-מטגנים במחבת, זוקיני כמו בטטות ופלפלים בתנור ,ברוקולי חולטים במים רותחים

בהצלחה אביב

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה