יום חמישי, 27 בנובמבר 2014

עוגת גבינה אפויה - סימה ממן

תחתית : מחממים תנור ל - 180 מעלות, שמים בקערה חצי כוס סוכר, 2 כוסות קמח תופח 3 חלמונים, 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות, ומערבבים עם וו לישה את כל המצרכים כשאת החלמונים מוסיפים בחוץ, לאחר שמתקבל בצק רך ואחיד מעבירים את הבצק לתבנית (או רינג גבוה, אני השתמשתי בסיר ג'חנון) ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כרבע שעה עד שמזהיב, מוציאים מהתנור ומצננים, בינתיים מעלים את חום התנור ל - 200 מעלות.

המלית : שמים בקערה 750 גרם גבינה לבנה ו - 250 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
2/3 כוס סוכר
6 חלמונים
כפית תמצית וניל

מערבלים הכל במיקסר ומוסיפים 5 כפות קמח ו - 6 כפות קורנפלור,  ממשיכים לערבב ומוסיפים שוב 2/3 כוס חלב ו - 70 גרם חמאה מומסת.
בקערה נוספת מקציפים 1/3 כוס סוכר ו - 6 חלבונים לקצף מבריק, מערבבים את הקצף ואת תערובת הגבינות יחד ויוצקים לתבנית, מכניסים לתנור בתוך תבנית עם מים רותחים כ - 4 ס"מ ליצירת אדים

לאחר כרבע שעה מנמיכים את החום ל - 170 מעלות למשך 50 דקות

חשוב - לא לפתוח את התנור כל זמן האפייה, ולאחר האפייה להשאיר את העוגה בתוך התנור למשך שעה וחצי ואפילו שעתיים כדי שלא תיפול......העוגה נאפתה בסיר ג'חנון קוטר 22 וגובה 10 ס"מ

בתאבון


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה