יום שלישי, 3 בפברואר 2015

תחרות טו' בשבט - המתכונים הזוכים

ובמקום הראשון

בתחרות המתכונים של ט״ו בשבט... מתכון של ריקי גבאי לשקיות הפתעה מפילו ממולאות תערובת פירות יבשים.

השיקולים לבחירה
✔ הגשה יפייפיה ונקייה
✔ פשטות ונגישות לחומרים
✔ חומרי הגלם עם זיקה לחג
✔ טיפ לשדרוג המנה
המתכון הועלה במקביל גם בקבוצה וזכה לתגובות חמות ולפירגון רב.
תודה רבה לכל המשתתפים ומקווים שבפעם הבאה תהיה כמות כפולה לפחות של מתכונים כי בכל אחת ואחד מכם ישנו בשלן מוכשר שיכול לתרום לכלל הקבוצה. המשיכו להעלות מתכונים ותמונות מדהימים ולהפיץ את הקבוצה הנהדרת הזאת בקרב חברים.
חג שמח והמון אהבה מאיתנו מנהלי הקבוצה: צחי מויאל, אמנון יפרח, בני בן דוד,דודו דדון.


מתכון לשקיות הפתעה במילוי פירות יבשים

חומרים

- חבילת עלי סיגר
-1/2 ק״ג מיקס פירות יבשים (משמש, תמרים, אגוזים, שקדים, צימוקים, שזיפים וכו׳)
- חצי כוס סוכר
- 2 כפות סילאן
- כך גדושה קינמון

 אופן ההכנה

לערבב בקערה פירות יבשים עם כל המרכיבים הנוספים.
לשמן את עלי הסיגר בתרסיס שמן נשני הצדדים.
למלא את העלים וליצור צורה של שק (הפתעה קטנה), לקשור עם חוט שמשון ולהניח בתבנית משומנת.
לפזר מעל אבקת סוכר וקינמון ולהכניס לתנור לחום בינוני לעשרים דקות (להיזהר שלא ישרף...).

*טיפ - ניתן להוסיף רצועות פרגית/ כבד/ חזה עוף מוקפצים (לא לבזוק סוכר מעל) והרי לנו מנה ראשונה במקום קינוח.
בתיאבון


ובמקום השני

 עמיהוד פרי עם מתכון מקסים

מאפינס ט״ו בשבת עם קרם מייפל ווניל

מתכון (20 יח'):
לבלילה הבחושה:
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום
3 ביצים
200 גרם יוגורט עזים
350 גרם קמח תופח מנופה
1 כפית קינמון

תוספות לבלילה

75 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
8 תמרים מג'הול ללא חרצן קצוצים לקוביות קטנות
2 טבעות אננס מיובש קצוצים לקוביות קטנות
2 בננות חתוכות לקוביות
חצי כוס סאוטרן קומפורט (להשריית הפירות היבשים)
כוס מים (להשריית הפירות היבשים)

לקרם

500 מ"ל שמנת מתוקה 38 %
חצי כוס סירופ מייפל אמיתי
4 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 כף מחית ווניל אמיתית

לקישוט

50 גרם פקאן סיני
50 גרם בננה מיובשת
1 טבעת אננס מיובש חתוך לקוביות קטנות

הכנה

ערב לפני הכנת המאפינס:
את האננס והתמרים מניחים בקערה מוסיפים את המים וסאוטרן קומפורט עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך הלילה.
באותו הערב בקלחת קטנה מביאים לרתיחה 250 מ"ל שמנת איך שמגיע לרתיחה מכבים מוסיפים את המייפל ואת מחית הווניל מקררים עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

הכנת המאפינס

לחמם תנור ל180 מעלות
להוציא מהמקרר את הפירות שהושרו ולסנן אותם במסננת.
לחתוך את החמאה לקוביות ולשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה להפעיל במהירות נמוכה עד שהחמאה מתרככת, מוסיפים את הסוכ החום ומערבלים עד שנוצרת בלילה אחידה עוצרים מגרדים בעזרת מרית את כל המסה שיש בדופן ומתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת. בכל פעם שמוסיפים ביצה מפעילים את המיקסל עד שהמסה אחידה עוצרים מגרדים שוב את המסה מהדפנות ומוסיפים עוד ביצה ככה את שלושת הביצים.
לאחר הוספת הביצים מתחילים להוסיף את הקמח ויוגורט העזים לסירוגין 5 כפות קמח (את הקינמון מוסיפים לקמח המנופה ומערבבים קצת) כף/שתיים מהיוגורט להפעיל את המיקסר להגיע למסה אחידה לזכור לגרד מהדפנות את המסה ולהוסיף שוב פעם קצת מהקמח וקצת מהיוגורט כך עד שכל הקמח והיוגורט נתמעו במסה והמסה אחידה ויפה.
מוסיפים לבלילה את הבננה (רצוי לחתוך ממש לקראת ההוספה על מנת שלא תשחיר) את התמרים והאננס שהושרו ואת אגוזי המלך. מערבבים בעדינות עד שכל התוספות מעורבבות היטב והמסה אחידה.
בתבנית יש לסדר את תבניות המאפינס הקטנות. יש להעביר את הבלילה לשקית זילוף חד פעמית לבצע חתך מספיק גדול בשקית הזילוף על מנת שניתן יהיה לזלף את הבלילה והפירות יוכלו להעבור בפתח.
מזלפים לכל תבנית אישית של המאפינס עד ל3/4 גובה.
כל תבנית אישית יש לתת שתי תפיחות קלות על התבנית על מנת להוציא בועות אוויר.
להכניס לתנור המחומם מראש (180 מעלות) בערך ל-20 דקות עד שקיסם יוצא לח.
מקררים על גבי רשת.

הכנת הקרם

בזמן שהמאפינס מתקררים מכינים את הקרם.
להעביר את תערובת השמנת הווניל והמייפל למיקסר עם מקציף מוסיפים את 250 מ"ל השמנת הנותרים ואת 4 כפות האינסטנט פודינג ומקציפים עד קבלת קרם יציב. מכסים בניילון ומקררים עד ההגשה.

הגשה

לאחר שהמאפינס התקררו מזלפים עליהם את קרם המייפל בצורה יפה מפזרים את הפקאן הסיני הקצוץ וקוביות האננס המיובש ובקצה כל קרם לשים פרוסה אחת של בננה מיובשת.
טיפים

** חשוב לוודא שהבלילה של המאפינס מעורבבות היטב ולהקפיד על גירוד הדפנות בכל עצירה
** ניתן להשתמש בכל פרי יבש שמתחשק וליצור גיוונים אחרים
**במידה ולא אוהבים סאוטרן קומפורט ניתן להשרות בברנדי ואם לא רוצים אלכוהול ניתן רק במים
**ניתן להגיש את המאפינס בטמפרטורת חדר אך ניתן גם לשמור במקרר ולהגישם קרים המרקם של המאפינס בקירור נהיה לח ומאוד מוצלח ממליץ לנסות.
בתיאבון




מקום שלישי

שולה חליווה עם מתכון לעוגת תפו״ע ופירות יבשים


לקלתית


100 גרם מחמאה
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 חלמונים
5 כפות מים קרים
1 סוכר וניל
2 טיפות תמצית וניל איכותית 


 אופן הכנה


במיקסר עם וו לישה לעבד את כל המצרכים לבצק אחיד, לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה .
לאחר כשעה לרדד את הבצק ולהניחו בתבנית משומנת ומקומחת קלות .
לחורר את הבצק בעזרת מזלג ולהניח נייר אפיה ועליה ״משקולת״ של קטניות.
להקפיא 20 דקות .
לאפות ב-170 בערך 25 דקות. למלית:
6 תפו״ע גרנד סמית
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר
כף מחמאה
2 כפות קורנפלור
מיץ מלימון שלם
50 גרם צימוקים בהירים שטופים ויבשים, חופן משמשים חתוכים לקוביות קטנות , שקית סוכר וניל
1 כוכב אניס 


 הכנת המלית


 קולפים וחותכים את תפו״ע לקוביות בינוניות ושמים בסיר עם המים , הסוכר, אניס, סוכר וניל מביאים להרתחה בערך 5-7 דקות.
מוציאים את כוכב האניס (אין צורך בו ) . בצלוחית מערבבים את מיץ הלימון והקורנפלור ומוסיפים תוך כדי בחישה . מוסיפים את הצימוקים והמשמשים (אפשר להחליף את המשמשים בחמוציות למי שאוהב) . מקררים היטב וממלאים את הקלתית. הכנת הקצפת:
מקציפים 2 חלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף קשה ומורחים על המלית . מוסיפים שבבי שקדים כקישוט מסביב.
הכנת פרחי תפו״ע


לשטוף היטב 2 תפו״ע ולייבש במגבת . לקלוף פרוסות בעזרת מנדולינה . להניח בתוך סיר עם 2 כוסות מים וכף סוכר ולבשל 5 דקות . לקרר היטב וליצור שושנים ולהניח על המקצפת. להכניס את העוגה לתנור בחום של 170 כ 10-15 דקות עד שהקצפת תזהיב מעט. אפשר לדלל כפית ריבת משמש במעט מים ולמרוח על התפוחים כשהעוגה מתקררת .
בתאבון


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה