יום שני, 9 בפברואר 2015

לחמעג׳ון- מלכית עסיס

 
Malkit Asiss

לבצק
500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
קורט סוכר
1 כף שמן
280-300 מל מים


להכניס לקערת המיקסר, להתחיל עם 280 מל מים, ללוש 2 דקות ולבדוק אם צריך להוסיף עוד מים. להמשיך ללוש עוד 6 דקות. אני אוהבת שהבצק מעט דביק.


לכסות ולהתפיח עד להכפלת הנפח.


לחלק לכדורים שכל אחד 50 גרם (יוצאים 17 יחידות) להניח על משטח מקומח מעט, לכסות ולהתפיח כעשרים דקות. לרדד כל כדור על משטח מקומח, להניח מתערובת הבשר ולשטח אותה. לאפות על אבן בטמפרטורה של 230 מעלות 8 דקות.


לתערובת הבשר


250 גרם בשר בקר טחון דק, אנחנו השתמשנו בבשר כתף שיש בו 25% שומן.
בצל בינוני קצוץ דק.
חצי גמבה קצוצה דק דק
1 פלפל ירוק חריף קטן קצוץ היטב
עגבניה גדולה קלופה ללא גרעינים וקצוצה דק דק
1 קופסה קטנה של חריסה
מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 2 כפות שמן. למי שאוהב חריף אנחנו הוספנו כפית סרירצ׳ה.
לערבב היטב את התערובת במשך כמה דקות.
 



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה