יום שבת, 28 במרץ 2015

עוגיות פאדג' ממולאות חמאת בוטנים, לפסח - שף אלישבע דה-סילבה

פאדג' זהו ממתק מערבי יחסית חדש, שכנראה הומצא בטעות, התכנון היה להכין סוכריות קרמל, במקום יצא פאדג', באנגלית כשמישהו עושה טעות, מכנים את זה פאדג'.... במקור פאדג'... זה תערובות של חלב, שומן, וסוכר שבושל יחד למרקם סמיך ומעט נוקשה. לפני טיפה יותר ממאה שנה יש עדות ראשונה לפאדג', כשנערה בקולג' משתפת במכתב את הצלחה העסקית שלה ושל דודתה ממכירת פאדג' לסטודנטיות האחרות, עד מהרה, הפאדג' הפך לפופלרי והחלו להכין ולמכור אותו גם באוניברסיטאות אחרות. את הפאדג' עושים גם בטעמים שונים, כשהנפוץ מכולם הוא השוקולד. הדבר הכי חשוב בפאדג' זה המרקם, צ'ואי, צמיגי וחלק. מתכונים שבכלל לא כוללים חלב או שומן, אך התוצאה הסופית הוא במרקם הנכון, גם לדעת המומחים , זה יחשב פאדג'.



קבלו מתכון, מתאים לפסח, סטודנטים, ילדים, ואוהבי שוקולד, 3 דקות ערבוב, 8 דקות אפייה, 5 מרכיבים, לעונג מושלם, עוגיות פאדג' שוקולד ממולאות בחמאת בוטנים.
200 גרם אבקת סוכר
50 גרם סוכר רגיל
¾ כוס קקאו, 80 גרם
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
½ כוס חמאת בוטנים 


 הכנה
בעזרת כף מערבבים את הסוכר, אבקת סוכר, וקקאו. טורפים את הביצים עם התמצית וניל, מוסיפים את הביצים לסוכר וקקאו ומערבבים, לעיסה כהה וסמיכה. בעזרת כף ( כף גלידה הכי נוח) יוצרים ערימות קטנות. בעזרת כפית, במרכז כל ערמה מניחים חמאת בוטנים, ובעזרת הכפית, מרימים מהשוליים של העוגייה, ומכסים את החמאת בוטנים. הבלילה די סמיכה אז פעולת הכיסוי קלה. בתנור שחומם מראש ל180 נאפה את העוגיות 8 דקות. כשהן עדיין חמות הן רכות. העוגיות מתייצבות לאחר קירור.



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה